Nacht-training

Willem Meijers

60 kilometer in 1 nacht (zonder specifieke training)

We liepen al een poosje met het plan, mijn klant(Arjan) en ik. Zodra de avondklok er niet meer zou zijn, zouden we een nachttraining doen. Wat dat precies in zou houden wisten we maar een paar dagen van te voren. Tijdens een barbecue met hem en wat vrienden hebben we besloten om een rondje Walcheren te gaan lopen. Volgens Afstandmeter.nl zou dit een kleine 60 kilometer zijn. Dat leek ons een mooie uitdaging. 

Vrijdagmiddag half 6 zijn we bij mij thuis begonnen met lopen richting Zoutelande. Vandaar door de duinen naar Vlissingen. Daar hadden we 12 kilometer met 6km/h gemiddeld. Tijdens het eten van een boterhammetje heb ik ff mijn hiel bekeken… een beginnende blaar. Vergeetachtig als dat ik soms ben: geen blarenpleisters mee. Zoals u misschien weet ben ik een behoorlijke doorzetter. Daarom besloten om gewoon lekker door te lopen. Via het Jaagpad zijn we naar Middelburg gelopen en via Arnestein naar Arnemuiden. Langs het spoor naar Oranjeplaat. Toen we op 32 kilometer zaten hebben we even een langere pauze genomen en hebben we op het brandertje een soepje gekookt voor het zout. De klok tikte toen 23.45 toen we ons weer gereed maakten om verder te lopen. 

Aangekomen in het mooie stadje Veere heb ik heel even mijn arme voeten bekeken. Onder de grote teen van m’n linker voet zat duidelijk een blaar en ook de hiel van m’n rechtervoet was helemaal bedekt door een grote blaar. Ondanks dat het opstarten na een pauze vaak moeilijk ging, hebben we steeds ons tempo van ruim 6 km/h aan kunnen houden.

Via Veere zijn we naar Vrouwenpolder gelopen. Vlak voor Vrouwenpolder hadden we 40 kilometer. We hebben toen op Google Maps de afstand bekeken die we nog moesten afleggen. Tot onze grote schrik bleek dat we nog ruim 30 kilometer zouden moeten lopen om via het strand over Westkapelle, dan Zoutelande naar huis zouden moeten lopen. Als echte diehards zijn we na het eten van wat nootjes gewoon verder gaan lopen. 

Via het strand aangekomen ter hoogte van Oostkapelle doet bij mij elke stap verschrikkelijk zeer. Mijn voeten willen maar een ding en dat is uit mijn schoenen en op een zacht donzen bedje een week uitrusten. Gelukkig heb ik ervaring met ’s nachts trainen. Arjan  had dit niet en dat was wat de tocht voor hem erg uitdagend maakte. 

Omdat we vinden dat we genoeg hebben geleden gaan we rechtstreeks naar huis. Om 6.10 lopen we de straat binnen. In totaal hebben we 62 kilometer gelopen in een kleine 13uur. We zijn trots op onze prestatie, maar ook verschrikkelijk moe. Heel voorzichtig doe ik mijn schoenen uit. M’n linkervoet doet super veel zeer, maar op een paar kleine blaren ziet hij er redelijk uit. M’n rechter sok zit echter helemaal onder bloed. Het zal nog wel even duren voordat die weer helemaal genezen is. (en ik ga even langs de winkel om te kijken waarom ik met goede schoenen en sokken + best wat inloop kilometers, zoveel blaren heb). 

Al met al een mooi avontuur! Zodra we weer helemaal bekomen zijn van dit avontuur, gaan we revanche nemen: het moet toch mogelijk zijn om een volledig rondje Walcheren te lopen! Wilt u tegen die tijd mee? Stuur me dan even een berichtje. 

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor